Wednesday, June 15, 2011

Kirja tuli

Kun vihdoin lähetin tämän blogin merkinnöistä kootun käsikirjoituksen muutamalle kustantajalle, sain ensimmäisen myöntävän vastauksen parissa päivässä. Menin tapaamaan kustannustoimittajaa.

Eihän sitten ole pakko mennä kirjamessuille tai mihinkään? kysyin melkein heti.
Yleensä minulta tivataan, mitä kaikkea voimme tehdä kirjan mainostamiseksi, sanoi kustannustoimittaja ja näytti hämmästyneeltä.

Dialogi kertoo aika paljon tunteistani tämän päiväkirjan julkaisemisen suhteen.

Ensin valmistui kansi. Se on mielestäni kaunis.
Nyt kirja alkaa vähitellen olla kirjakauppojen hyllyissä, tai ainakin sen saa tilattua sinne. Kirjastoistakin sitä saa. Oma lämpimäiskappaleeni odottaa edelleen kirjekuoressa Tammella. En ole uskaltanut hakea sitä.

Huomenna haen kirjani ja otan sen mukaan mökille. Illalla lapseni nukkuu, silloin makaan sohvalla, avaan kuoren ja käännän ensimmäisen sivun esiin, alan lukea, ikkunasta näkyy pimeä järvi.

Kirja sisältää lähes kaikki menneiden vuosien blogimerkinnät ja aika paljon muutakin, myös tarinan hakumatkasta sellaisena versiona kuin voin asiat lapsen yksityisyyttä suojellen kertoa. Miltä mahtaa tuntua lukea omia sanojaan, en tiedä.

Kaksi asiaa ennen kiitoksia:

Kustantaja lupasi lähettää kirjan joukolle sellaisia bloggaajia, jotka tahtovat ystävällisesti esitellä tai arvioida sen blogissaan. Meiliosoitteeni löytyy tuosta oikealta, jos kiinnostuit. Kerro viestissäsi osoitteesi, blogisi osoite ja vähän jotain muutakin.

Tästä linkistä kirjan voi ostaa kolmenkymmenen prosentin alennuksella.

Sitten tärkein: Kiitos! Näistä sanoista ei olisi tullut kirjaa ilman blogia eikä blogi olisi hengittänyt ilman lukijoita.

Olipas vaikea kirjoittaa tällaista markkinointiin vivahtavaa asiaa! Seuraavassa merkinnässä palaan omalle maaperälleni. Sitä ennen saa onnitella!

97 comments:

Anonymous said...

Onnea! Mahtavaa! Yritin jo kirjaston tietokannasta sitä hakea, mutta ei vielä löytynyt...ehkä pian!

Jonna said...

Onnittelen ja haluan lukea kirjan ehdottomasti! Tämän sinun blogin kautta adoptioprosessi on tullut lähemmäksi. Ymmärtää paremmin, mitä kaikkea sen aikana käy läpi. Ja senkin, kuinka lapsen voi saada monella tavalla.

Onnea <3

Sirkku said...

Onnittelut myös satunnaiselta ohikulkijalta. Tulen ajan kanssa katselemaan tarkemmmin.

Sinihilkka said...

Onnittelut! Upeaa, että valmistui kirjaksi :)

Mari said...

Täällä aina silloin tällöin olen käynyt lueskelemassa:) Kirjoitat niin ihanasti, että mahtava juttu tuo kirja. Aion taatusti sen lukea:) Onnea onnea♥

Graintad said...

Onnittelut kirjan valmistumisesta!
Lähtee tilaukseen, ja jos vaan saan sen ennen juhannusta kotiin, niin sitten otan sen mukaan saareen ja luen sen sielä...

Anni said...

Onneksi Olkoon! Hienoa! Pistetään heti tilaukseen.

Jaimsey said...

oi että..onpa hienoa.oon tätä sun taivalta sivusta seurannut ja ihan taatusti aion myös kirjan jostain haalia itselleni.Lämpimät onnittelut!

Emmi said...

Tosi upea juttu :) Onneksi olkoon ! Kirja lähtee tilaukseen.

Pilvi said...

Hieno homma, onnea! Ihanaa kesaa koko perheelle ja malttia uuteen odotukseen!

Cato said...

Onnea!! Mahtavaa, että päätit kirjoittaa kirjan, aion ehdottomasti lukea sen!

MaaMaa said...

Mielettömän hieno juttu, onnea hurjasti ja iloisia lukuhetkiä! Varmasti on jännä lukea oma tarina kirjasta, ja mikä upea lahja lapsellesi! Etsin varmasti tilaisuuden tullen kirjasi käsiini!

Anonymous said...

ONNEA! ONNEA tuhannesti! Mielettömän upea juttu!

(olen se "aikuinen adoptoitu" vakilukijasi ja kirjasihan on hankittava! Pikimmiten. Bytheway, Väestötietojärjestelmästä kun saa pankkitunnuksilla katsottua omat tietonsa (tuntui aluksi aika hullulta, kun kyllähän minä nyt elämäni polun tiedän), noh, katsoin kuitenkin ja hetkeksi pysähdyin. Biologinen isäni oli kuollut jo muutama vuosi sitten. Tuli jollain lailla hölmö olo.)

Anonymous said...

Kirja on hieno saavutus! Onnea!

ek

U said...

Onnea tuhannesti! Varmasti erikoinen tunne lukea omia sanoja kirjana :)

SaraJana said...

Onnea! :)

Anonymous said...

Lämpimästi onnea! Olen lukenut jokaisen merkintäsi ja ajatukseni ovat olleet matkassasi mukana.

assari said...

Onnea! Hieno uutinen ja varmasti hieno kirja.

Anonymous said...

Suuret onnittelut!

HETI töiden jälkeen lähdettävä metsästämään, josko jo olisi kaupoissa, ehkä Akateeminen on ajan hermoilla ja uutuus on jo hyllyssä.

Terveisin, se sama anonyymi ihailija ja itsekin a-odottaja, joka toissa postauksesi jälkeen kävi jo tivaamassa kirjan ilmestymisaikataulua.

Suzhouren said...

Ihana kirja:).
Aivan yhtä koskettavia ja liikuttavia hetkiä on tullut sivulta sivulle siirtyessä kuin blogiakin lukiessa. Kyyneleitä riittää.
Kirja on aivan paras muisto ja perintö tyttärellesi. Onnea!

Heidi said...

Onnittelut kirjaesikoisesta! Ja voimia toisen ihmislapsen odotukseen. Täällä mielenkiinnolla seurataan matkaa edelleen.

Meira said...

Onnea kirjasta! Tilasin saman tien tuon alennuslinkin kautta.

SatuSanna said...

Hei!
Ilmoitin juuri kirjastasi paikkakuntani kirjastolle.

Kati said...

Mahtavaa! Kylmät väreet juoksevat pitkin poikin... Ehdottomasti aion jossain vaiheessa kirjan etsiä!

Onnea!!!

Anonymous said...

Hei ja lämpimät onnittelut kirjan johdosta!
Olen seurannut blogia melkein alusta, mutta silti tilasin kirjan nyt heti, koska se on niin monin tavoin viisas ja lämminhenkinen. Hauskaa saada blogit hyllyyn kirjaksi koottuina.
Asun Ruotsissa ja tilaan kaikki kirjani www.adlibris.com :n kautta. Vinkkinä että kirjat voi tilata ilman postimaksua (jos jaksaa odottaa pari pv pitempään) ja tämän kirjan hinta on Suomen Adlibris-nettikaupassa 17,30 euroa.

Lämpimin terveisin Anneli Länsi-Ruotsin saaristosta!

Emma said...

Onnea.
Laitoin kirjan samantien tilaukseen. Olen jo etukäteismarkkinoinutkin tutuille. Pääsee kertomaan, että nyt sitä saa.

Annastiina said...

Onnea! En ole ennen kommentoinut, mutta matkaanne seurannut tiiviisti. Kirjan hankin ja ilolla luen :)

Anonymous said...

Onnea! :) Asun Tukholmassa ja laitoin tuossa kirjastolle menemään hankintaehdotuksen kirjastasi, lupasivat sen ostaa. Sitä odotellessa...

-Anna

Kirsi said...

Onnea kirjasta!!

Timo said...

Onnittelut ja kiitokset blogistasi! Kirjoituksiasi on ollut ilo (ja joskus suru) lukea, niistä on saanut sanat ja muodot monille omille tunteilleen oman A-prosessin aikana!

Maana said...

Onneksi olkoon kirjasta! Olen lukenut blogiasi melkein alkuajoista lähtien. Nyt on hienoa päästä lukemaan koko tarina vielä kansien välistä. Kirjoitat erittäin taitavasti ja siitä syystä olenkin ollut lukijanasi, sen lisäksi, että aihe on kiinnostava ja ehkä itsellenikin ajankohtainen asia tulevaisuudessa. Tilasin kirjan heti kun se oli tilattavissa Adlibrikseltä, ja parin päivän sisällä saan sen luettavaksi. Kiitos tuhannesti sinulle! Ja oikein hyvää jatkoa perheellenne. :-)

tiikeriankka said...

Onneksi olkoon! Olen roikkunut mukana monta vuotta jo, mutta on ihana päästä lukemaan kaikki alusta asti kootusti. Oikein mukavaa kesää!

Elisa said...

Todellakin kauniit ja houkuttelevat kannet! Onneksi olkoon lämpimäisestä! :)

Ellivelli said...

Ihanaa! Paljon onnea!! Meidän pohjoisen kirjastoonkin oli jo tilattu. Kaikkea hyvää teidän perheelle ja oikein hyvää uutta matkaa.

Anonymous said...

Onnea! Tilaan heti. Olen seurannut matkaasi alusta saakka :)

Anonymous said...

Akateeminen ei pettänyt! Jo metromatkalla hymyilin ja kyynelehdin. En missään nimessä olisi malttanut mitään nettiostoskelua ja postin kyttäämistä tässä tapauksessa, vaikka hinnassa olisikin säästänyt.

- malttamaton ihalija, a-odottaja

Chaska said...

Onnea!

Anonymous said...

Oikein paljon onnea julkaisun johdosta!
Toivottaa anonyymi vakkari

Anonymous said...

Onnea! Täytyypä heti tilata, kaunis kansi! Tätä olen odottanut jo... öö... ainakin kolmisen vuotta :)

R

Anonymous said...

Hienoa! Tämä blogi on kantanut minua läpi vaikean odotusajan. Meidänkin ensimmäinen matka on päättynyt onnellisesti, mutta matkan varrella epäilin usein, loppuuko tämä koskaan - ja mitä seuraa, kun perhe-elämä oikeasti alkaa. Onnellista, ihanaa ja väsyttävää. Sellaista luonnollista!

Haluan ehdottomasti lukea kirjasi. Olen todella iloinen, että se julkaistaan. Tarpeellinen lisä kirjamarkkinoille.

Nauti omien sanojesi lukemisesta.

Anna said...

Hei Anna!

Kiitos, kun kirjoitit tarinasi kirjaksi. Olen kaivannut joitakin vanhoja merkintöjäsi nyt, kun olen itse adoptioprosessin keskellä, ja nyt saan lukea ne kaikki kirjasta. Olet antanut kasvot ja nimen koko tälle tunnepyörremyrskylle, joka möyrii sisälläni. Olet rohkea!

Kiitos vielä kerran!

Anna

Anonymous said...

Onnea onnea!! Olen jo tilannut kirjan adoptioperheet ry:n kautta!!

Jossu

Chef said...

Aivan mahtavaa! Onnea ihan hurjasti!!!

Tuazophia said...

Onneksi olkoon! :)

Anonymous said...

Onnittelut! Tilasin kirjan juuri laittamasi linkin kautta. Blogiasi on ollut mielenkiintoista lukea ja odotan kovasti kirjan saapumista. Oikein mukavaa kesää!

Marja

Myy said...

Onnittelut, hieno juttu. =)

Anonymous said...

Kiitos kirjasta, tilasin oitis omani, kun tämän kirjoituksesi luin. Olen 26-vuotias nainen, tiennyt jo vuosikymmenen, että adoptiomatkalle on joskus minukin käytävä (saan käydä). Vielä asia ei ole ajankohtainen, puuttuu liiaksi: vakityö ja -kumppani, omistusasunto ja ehkä ripaus elämänkokemustakin. Mutta kyyneleiden ja lukuisten hymyjen läpi olen seurannut blogiasia melkein alusta asti - nyt ensi kerran kommentoiden.

Onnea!
Toivottaa Liinu

Anonymous said...

Mahtavaa! Aion kyllä hankkia kirjan käsiini, ja lukea sen! :)

Niala said...

Hei,

Luin koko blogisi läpi. Laitoinkin sinulle mailia siitä kirja asiasta.

Adoptio on itselleni ollut monen vuoden ajan vaihtoehtona, tosin ei vielä ajankohtainen. Oli kiva lukea teidän matkaanne ja toivotan onnea uudelle matkalle.

Anonymous said...

Upeeta! Valtavasti onnea sinulle ja kirjallesi!!!!

Tiina said...

Kiitos, että olet jakanut matkasi kanssamme.

Monesti olen tirauttanut näppikselle tätä blogia lukiessani, vaikka omat lapset ovat aikuisia ja puhaltamalla syntyneet. Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia uutta ihmisen elämästä ja katsoa sitä toisesta näkökulmasta, siitä missä oma napa ei näy.

Onnea uuteen adoptioon ja lämmin virtuaalihalaus!

Hanna said...

Onnittelut! Kolusin nettikaupat jo viime viikolla läpi ja etsiskelin ilmestymisinfoa. Tällä viikolla hankin kirjasi lomalukemistooni. Olen seurannut blogiasi alusta saakka, itkenyt, nauranut, surrut ja iloinnut. Mahtavaa, että tarinanne päätyi myös kirjojen ja kansien väliin!

Ninni said...

Onnittelut uudelle kirjailijalle! Löysin kirjan keväällä kustantamon nettisivuilta, kun olit siitä täällä vihjaissut. Pitääpä etsiä kirjastosta käsiini. :)

Anonymous said...

Wau, huisisti onnea! Myöskin paljon peukkuja uudelle matkalle!

Anna said...

Onnittelut! :) Kiitos, kun jaat tarinasi. <3

Susa said...

Kirjan kansi on tosiaan samalla aikaa valtavan kaunis, mutta myös aihetta kuvastava!

Kiitos tarinanne jakamisesta kanssanne nyt kirjankin muodossa!

Anonymous said...

Onnea! Juuri sinun kauttasi olen oppinut ymmärtämään adoptiosta ihan hirveän paljon enemmän.

Anonymous said...

Kiitos upeasta kirjasta! Suomalaista adoptiokirjallisuutta on aivan liian vähän ja erityisesti tällaista aitoa riipaisevan rohkeaa pohdintaa. Kiitos sinulle, kaikkea hyvää perheellenne ja onnea toiseen prosessiin!

Olen ahminut kirjaasi minkä muulta olen ehtinyt ja nyt olen hakumatkassa.. vähän säästelen illan myöhäisemmille tunneille :)

Aurinkoista kesää!

-Kata (adoptiojonoissa ikuisuusodottelija)

Anonymous said...

aivan ihana kirja!

ahmin kertaistumallla alusta loppuun. blogiasi alusta asti lukeneena osa tekteistä oli tuttuja ja mieleeni palautui asioita jotka muistin omasta elämästäni juuri sinä päivänä tapahtuneeksi kun blogiasi luin.


lämmin kiitos rohkeudesta jakaa meidän tuntemattomien kanssa näin herkkä ja koskettava ajanjakso elämästänne. kaikkea hyvää elämäänne ja paljon onnea uudelle matkalle.

-neetu-

sisko said...

Onnea kirjasta! Selasin sitä, lukaisin kohtaa, jossa sait tiedon lapsesta, huomasin itkeväni ja oli pakko lopettaa, koska olin menossa palaveriin. ;)
Ja tämä vaikka olen seurannut blogiasi ja tiesin mitä on tulossa. Kiitos kun jaat kokemuksen kaikkien haluavien kanssa.

Adoptiomatka said...

Lämmin kiitos jokaisesta kommentista. Ne on luettu huolella, moneen kertaan, sanoja maistellen.

Ihmeellinen ajatus, että joku on ostanut kirjani - ja että joku on lukenut sen! Huu.

Ehkä julkaiseminen sitten kannatti. Vaikka onkin pelottavaa enemmän kuin mitään muuta. Kiitos.

Alan purkaa sähköpostista kirja-arvioehdokkaiden sumaa nyt. Sähköpostia seuraa, jokaiselle.

:)

tata said...

Onnea! Muiden tavoin aion lukea kirjasi :)

Piia said...

Hei ja onnittelut kirjasta!
Luen sitä parhaillaan ja 2/3 osaa luettu, kirja tuli minulle muistaakseni tiistaina :) Tuntuu kuin lukisin omia ajatuksia ja on mukava huomata, että samoja tuntemuksia on siis muillakin ihmisillä, en ole niiden kanssa yksin. On kunnioitettavaa, että jakaa nei kaikkien ihmisten kanssa, iloineen ja suruineen. Ja odotus täällä jatkuu... :D

Anonymous said...

Onnea kirjasta! Tilasin ja luin sen samalta istumalta. Itsellä odotus yhä jatkuu ja kirja itketti ja nauratti monessa kohtaa. Aion antaa kirjan luettavaksi myös tulevalle ado-mummolle sekä -tädille. Siitä saa hyvin kuvan siitä miten ado-odotus poikkeaa bioraskaudesta sekä siitä ilosta ja onnesta, jota lapsen saaminen pitkän ja epävarman odotuksen jälkeen tuo. Itse odotamme parhaillaan kakkosta Kiina-jonossa ja esikoisen saadessamme tuntui, ettei lähipiiri osannut tavallaan iloita onnestamme yhtä paljon, kuin jos kyseessä olisi ollut bioraskaus. Tähän kakkosodotukseen haluan lähipiirin tiiviimmin ja tunteella mukaan:-) Siinä kirjasi auttaa erinomaisesti. Kiitos!

Anonymous said...

Onnea Sinulle, tuntematon Ystävä! Olen ollut kanssaodottajasi ja kulkenut tätä matkaa kanssasi. Osa etapeistamme (mm. adoptioluvan saaminen) olivat ihan samaan aikaan. Olen ylpeä sinusta ja onnellinen siitä, että kirjasi on julkaistu. Se tulee olemaan tärkeä kirja monelle adoptio-odottajalle ja meillekin, jotka olemme lapsen jo syliin saaneet.

En ole vielä saanut kirjaa käsiini, mutta ajatuskin siitä liikuttaa kyyneliin.

Kiitos siitä, että jaat kokemuksesi meidän muiden kanssa. Onnea uuteen odotukseen!

Anonymous said...

Onnitteluni! Kirja lähti heti tilaukseen! Tätä kirjaa olen toivonut jo kauan hyllyyni! T. Hanna Jyväskylästä

Anonymous said...

Luin juuri kirjasi kahdessa iltapäivässä, välillä oli vain käytävä töissä. Kiitos koskettavasta kirjasta ja kaikkea hyvää perheellenne!

Anonymous said...

Pidän kirjoitustyylistäsi ja tavastasi koskettaa myös adoptiosta sen enempää tietämätöntä. Tilasin kirjasi, haluan itkeä lämpimiä kyyneliä rauhassa sen ääressä.

Rakkaudentäyteistä kesää ja tuhannesti onnea alkavalle kakkosmatkalle!

Anonymous said...

Onnea, hieno juttu! Olen lukenut blogiasi melkein alusta lähtien, noin kuusi vuotta siis. Se tuntuu uskomattomalta. Blogisi alkutaipaleella olin nuori opiskelija ja kaukana äitiysajatuksista, ja näinä vuosina olen kulkenut pitkän tien pisteeseen, jossa hiljaiset vauvahaaveet vähitellen lähenevät konkretiaa. En vielä tiedä, miten kaikki tapahtuu, mutta tuli lapsi mistä tahansa, sinun avullasi äitiyttä ja siihen valmistautumista on mahtava käsitellä.

Olen ihaillut kirjoitustapaasi ja hengittävää tekstiäsi koko ajan. On ilo ostaa kirjasi ja lukea se, en melkein malta odottaa!

Anonyymi ihailija

Anonymous said...

Hei!
Onnittelut kirjan julkaisemisesta! Olen täältä Ruotsista käsin seurannut adoptiomatkaasi alusta lähtien, ja kyynelehtinyt kirjoituksiasi lukiessa. Nyt olimme lomalla Suomessa ja kävin Rovaniemella kirjakaupassa ja heillä oli sinun kirjasi! Ostin sen heti ja aion nauttia siitä lomalla! Kiitos ja onnea uudelle taipaleelle!

Anonymous said...

Vihdoin kirjaa voi lainata myös täällä Helsingissä kirjastossa! Tai no käsittelyssä se vielä on. Kertonee paljon, että kirjalla oli jo 4 varausta ennen niiden saapumista edes kirjastoihin. :)

Anonymous said...

Hei,
kirja saapui tiistaina, ja nyt se on luettu, kaksi iltaa/päivää siihen meni ja itkuitta en selvinnyt. Kiitos, se oli ihana!

Monet kohdat tuntuivat jo tutuilta, kun olen matkaasi seurannut vuodesta 2007 täälläkin. Mutta jotenkin siitä rakentui nyt se kokonaisuus, tarina. Muistin myös omia kokemuksiani niiltä ajoilta ja se herätti monia ajatuksia. Ei meilläkään ole 'perinteistä kaavaa' perhematkamme edennyt ja monenlaisia ajatuksia tämä on herättänyt ja edelleen herättää.

Kiitos kirjasta ja ainoa miinus oli se, että se loppui.

Toivottavasti joskus tulee jatko-osa :)

Olisin utelias tietämään, ovatko toiveenne ja ajatuksenne toteutuneet. Tykkääkö hän kirjoista? Miten olet pärjännyt vähentyneen oman ajan kanssa (tämä on mullekin, lukutoukalle, välillä vaikea pala, miten olla läsnä, mutta myös välillä itsekseen) ?

Onnea kirjailijalle vielä kerran!

R

Tuulari said...

Lämmin kiitos täältäkin. Kuten monet muutkin ovat kommentoineet, kirja tuli ahmittua lähes yhdeltä istumalta. On huisin mahtavaa, että lähdit jakamaan ajatuksia meidän tuntemattomien kanssa. Kiitos siitä.

Kirjasi antoi paljon pohdittavaa. SInulla on myös ihana tyyli kirjoittaa :)

Ihanaa, aurinkoista kesää ja onnea uuteen odotukseen.

Anonymous said...

Kiitos kirjasta!
Ihana.
Ihana tyttärenne! Nauratti, kun katsoin kuvaanne ja sanoin puolisolleni: "kato nyt, äidillä ja tyttärellä ihan samanlaiset nenät."
t:aikuinen adoptoitu

Adoptiomatka said...

Ensin näiden kommenttien äärellä valtasi liikutus, sitten se vaihtui nauruun viimeisen anonyymin kohdalla. Kyllä, lapsparka peri sitten nenänsä vasta toiselta äidiltään :)

Kiitos ihanista kommenteista!

Anonymous said...

Hei,

Tilasin kirjasi ja posti toi sen tänne mökille kesälukemiseksi. Eilen ja tänään luin sitä illalla ja yöllä, yksin itkien.

Olen lukenut blogiasi ja tiesin tapahtumia ja tiettyjä kohtauksia etukäteen, silti ne koskettivat.

Kolme asiaa haluan kirjoittaa itselleni ylös, nämä koskettivat pohjattomasti:

"Hänen väitetään nukkuvan yönsä kiltisti, heräilemättä, syvää unta. Onko se hyvä asia? Eikö ole maailman surullisinta, jos lapsi nukkuu itkeskelemättä vain, koska tietää, ettei kukaan ehdi lohduttaa?"

"En voi olla ajattelematta, kuinka paljon hän on joutunut itkemään ennen tätä, eikä kukaan ole lohduttanut."

"Hän saa lastenkodissa ruokaa ja kuivan vaipan, mutta ei ole kenellekään se kaikkein erityisin."


Tuon ensimmäisen lainauksen laitan lapseni sängyn yläpuolelle, jotta en koskaan ärtyisi lapseni kaivatessa minua yöllä - vaikka kuinka monetta kertaa.

Kiitos kirjasta ja ajatustesi jakamisesta. Ne koskettavat myös aikanaan lapsettomuudesta kärsinyttä, nyt ihmeen kokenutta biologista äitiä.

-M.

Anonymous said...

Kirja tilattu ja Innolla odotan että pääsen kirjaasi lukemaan. Löysin blogisi Kaunis Pieni Elämä blogin kautta.

Itselläni esikoiseni on Kolumbiasta, josta Rakkaan Aarteemme saimme v. 2003 - Äärettömän Kiitollinen olenkin Kolumbian "masuäidille" joka raskaan päätöksen teki ja antoi lapsensa adoptioon.

Kokemusta on myös biologisesta raskaudesta vuodelta 2005 - molemmat tavat tulla Äidiksi ovat yhtä sykähdyttäviä ja Ainutlaatuisia kokemuksia.

Kiitokset jo etukäteen kirjasi kirjoittamisesta!

haikkis said...

ONNEA ONNEA ONNEA!!!

Pitkän tauon jälkeen, kävin lukemassa kuulumisiasi ja TILASIN KIRJAN HETI =)

Voi ku se tulis jo!!! Sais isännän lomien aikana lukea sitä rauhassa, auringon helliessä (tai siis piinatessa, minoon enempi kevään ja syssyn lapsi)

MAHTAVUUTTA!!!

Anonymous said...

Hei

Löysin kirjasti Kaunis pieni elämä -blogista. Onnittelut!

Tein jo varauksen kirjastoon (lainassa, monta varausta), sitten meinasin tilata linkkisi kautta, mutta menenkin heti huomenna etsimään kirjakaupasta. En malta odottaa montaa päivää.

Terveisin, Kotimaisen adoptiolapsen äitinä 8 kk

Anonymous said...

Paljon onnea kirjan julkaisun johdosta! Tekstisi on kaunista, ajatuksiaherättävää, paikoin suorastaan runollista. Olen kyllä seurannut blogiasi kauan, mutta tuntui hyvältä lukea painettua kirjaa, jotenkin pysyvämpää. Niin paljon oli samoja tuntoja omassakin adoptioprosessissamme!

Uusia postauksia odotellen,

Kahden ulkomailta adoptoidun "villikon" äiti

Anonymous said...

Tehokas markkinointiviesti, tilasin heti!

ONNEA!!

Anonymous said...

Ja nyt helmetissä varauksia on jo 29 :D Onpa hyvä, että olin nopea. Toivottavasti ei tarvi minun enää kauaa odottaa.

Anonymous said...

...sillä siitä nenästä ja samannäköisyydestä sanoin, kun itsehän olen koko elämäni kuullut, kuinka samannäköinen olen isäni kanssa (sen oikean isän, ei siis biologisen :) ) Samanlaiset paksut tummat hiuksetkin, kuin isällä ja isän sisaruksilla sekä äidillä..

Ja kirjasi todella luin yhdellä istumalla, liikutusta nieleskellen. Herätti ajatuksia, tunteita paljon. Omilta vanhemmiltani oli aikoinaan kysytty mm. onko suvussa lättäjalkaisuutta. Tärkeä tieto, noin adoption kannalta! Työ lastensuojelussa antaa joskus aiheen huokaista, kuinka olisikaan ihanaa, jos ihan jokaikinen vanhemmaksi aikova joutuisi edes puoleen siitä "tentistä" mihin adoptoivat..
Onnellisia kesäpäiviä teidän koko perheelle!

<3 aikuinen adoptoitu

Malla said...

Onnea upeasta kirjasta!

Luin tällä viikolla kirjasi, en olisi malttanut jättää sitä kesken millään. On ollut ilo ja kunnia saada olla mukana matkallanne kirjoitustesi välityksellä. Kiitos siitä.

Anonymous said...

Taidan olla ainoa, jota kirjasi ärsytti. Pidin tyylistäsi kirjoittaa, ja luinkin kirjan nopeasti, ei se siis huono ollut. Lapsi sai varmasti todella rakastavan kodin, sitä en epäile. Mietin kuitenkin läpi kirjan, miksi juuri Kiinasta ja miksi juuri tyttö? Kaunista tyttölasta on toki ilo esitellä, vieraillekin, toisin kuin mahdollisesti vammaista ei-niin-eksoottisen näköistä poikaa. Joten kyllä niitä rukseja taisi mennä aika moneen paikkaan kuitenkin. Tuli ikävä tunne, että ette halunneet tarjota kotia lapselle, vaan nimenomaan kiinalaiselle söpölle tytölle, jolla pönkitetään omaa tavoiteltua erilaisuutta. Mutta sellaistahan se sitten on, valitaan ne parhaat ja mahdollisesti näteimmät.

koivunlehti said...

Paljon onnea kirjasi johdosta, ja kiitos, että teit teksteistäsi kirjan.

Adoptiomatka said...

Heippa toiseksi viimeinen anonyymi!

Ja ööh. Meille olisi voinut tulla Kiinasta myös poika. Olisi voinut tulla vanhempi. Olisi voinut tulla sairaampi. Mitään näistä vaihtoehdoista emme hakemuksessamme rajanneet pois (eikä esimerkiksi sukupuolta edes voi valita etukäteen, iästäkin esittää vain toiveita parin vuoden tarkkuudella). Meille sattui tulemaan tämä tyttö, koska Kiinassa jostain syystä niin päätettiin.

Ja miksi Kiina. Sitä en osaa sanoa, luultavasti vain, koska sydän sanoi niin, vaikka se oudolta kuulostaakin. Muualta lapsi olisi saattanut tulla nopeammin, mutta me päätimme odottaa. Ajattelen, että adoptiolapsen synnyinmaan valinnassa tärkeintä on juurikin se, että tuntee maan omakseen. Me tunsimme Kiinan, eikä siinä todellakaan ollut mukana mitään "kiinalaista söpöä tyttöäpä onkin sitten kiva esitellä vieraille" -ajatusta. Huh.

Saattaisipa olla, että ei-niin-eksoottisen näköisen (sinun sanojasi) kanssa elämä olisi jossain tilanteissa helpompaakin, kuten esimerkiksi edellisestä merkinnästäni voi päätellä.

Anonymous said...

Kiitos ihanasta lukuelämyksestä!
Tilaushetkellä edellisviikolla kirjasi keikkui viikon suosittujen kirjojen listalla Suomen adlibriksessä nr 5... :-)

Uskaltauduin lukemaan, nyt kun meidänkin pieni on vihdoinkin olemassa, neljä vuoden adoptioprosessin jälkeen. Odottelemme hakumatkaa, vielä kuukausi, sitten saan nuuhkia pienen hiustupsua, olla äiti.

Toivottavasti kirjallesi tulee jatkoa.....

Adoptiomatka said...

Oi, onnea äidille! Edessäsi on uskomattomia hetkiä, ihan kohta!

Anonymous said...

Löysin kirjasi lehden mainoksen perusteella ja hetihän se piti tilata. Yhden päivän aikana luin kirjan kera ihanien irtokarkkien sillä eihän tuota kirjaa voinut keskenkään jättää. Upea teksti ja ihana adoptiomatka.

Anonymous said...

Heippa!
Löysin tänään blogiisi ja lueskellut kyynel silmissä kertomuksiasi. Kirjasi tilasin heti ja nyt jo vähän harmittaa, miksi en malttanut odottaa alkuviikkoon ja mennä katsomaan kirjakaupasta että olisin saanut sen heti käsiini. No, täytyy toivoa että posti tuo sen pian! :)
Ensinnäkin Onnea kirjasta ja Onnea saada vihdoin olla Äiti!
Meillä ei vielä ainakaan adoptio ole ajankohtainen, yritetään vielä hoidoilla. Vaikka joka päivä tuntuu haave siitä omasta pikkuisesta yhä kaukaisemmalta... Hoitoja meillä takana 3,5 vuotta, sen lisäksi monta muuta surua ja keskenmenoja mahtunut matkaamme.
Niin, ja onnea ja jaksamista uuteen odotukseenne!
-A

thiire said...

Olen seurannut blogiasi alusta saakka. Ostin kirjan ja luin kertaistumalla. Kiitos.

Anonymous said...

Kiitos ihanasta ja aidosta kirjasta! Ahmittuani sen, olen avannut kirjan monta kertaa ja lukenut lempikohtiani uudestaan.

Kaikkea hyvää koko kauniille perheellenne ja onnea uuteen matkaan!

- Matkan alussa oleva

Anonymous said...

Onnea ihan hirmu paljon! En voi olla ihmettelemättä tuon erään anonyymin kommenttia, johon itsekin reagoit, että onko hän todella lukenut kirjasi? Itse en ole kirjaa vielä saanut käsiini, mutta olen blogiasi seurannut useamman vuoden ajan. Mielestäni blogissasi olet pohtinut erinomaisella tavalla noita adoptiovanhemman vaikeita päätöksiä ja ajatuksia. Kun niitä on oikeasti lukenut, niin en voi mitenkään ymmärtää, että joku kommentoi lukokokemuksen jälkeen, että haluaisitte pönkittää omaa erilaisuuttanne ja halusitte valita parhaimman ja söpöimmän. Olemmeko todella lukeneet samoja lauseita? Ihmettelen.

Anonymous said...

Olin itsekin aikoinaan patistelemassa sinua kirjan julkaisuun ja nyt voin lämpimästi kiittää että toiveemme on toteutunut.

Hetihän kirja piti tilata ja hartaudella luettukin jo. Täytynee "aarre" kuitenkin antaa lähipiirille kiertoon, koska osaat niin paljon paremmin ilmaista ne tunteet joita käymme läpi prosessin pitkittyessä.

Olemme myös +30v. lapseton pari, jolla 4v. adoptiotaivalta takana ja hakemuksemme ei ole vielä edes lähtenyt Thaimaaseen! (ruuhkaantuneen tilanteen takia) Eli pitkä odotus tiedossa. Emme aio silti vaihtaa kohdemaata tai vielä luovuttaa kokonaan...

Toivottavasti jatkossakin pelastat päiväni kirjoituksillasi.

Anonymous said...

Anna, olet todella taitava kirjoittaja! Luin kirjasi eilen illalla yhteen putkeen, mitä nyt lopussa paruin niin että näköä haittasi. Upea kirja, niin aiheeltaan kuin tyyliltään. Toivotan sinulle ja perheellesi kaikkea hyvää. T. entinen työtoverisi Mari I.

Iina said...

Kiitos upeasta blogista ja kirjasta. Annat lukijoille paljon.