Tuesday, July 14, 2009

Puolison romanttinen syntymäpäiväyllätys

Täytin eilen vuosia. Puoliso oli hehkuttanut jo viikkoja, kuinka mahtavan lahjan hän on minulle keksinyt. Se pitäisi kuulemma tilata internetistä, eikä välttämättä ehtisi perille aivan merkkipäiväksi. Että enhän pahastuisi. Vakuutin, etten tarvitse muuta kuin maatuskan – olen haaveillut ja puhunut puisesta nukkejoukosta jo vuosia.

Silti hykerrytti. Mikä olisikaan tuo jymy-yllätys.

Tuli syntymäpäivän ilta. Minut istutettiin sohvalle, eteen iskettiin kuohuviini ja vadelmaleivos. Suuri hetki oli lähestymässä. Puoliso seisahtui eteeni ja lausui juhlallisesti, itseensä ilmeisen tyytyväisenä:

- Onnea, rakas. Olen ostanut sinulle kesälomarahoillani Upo-kylmäkeskuksen!

En ensin ymmärtänyt, mitä se tarkoitti. Sain selvennyksen: laadukas jääkaappi-pakastinyhdistelmä, joka tarjoaa teollista jäähdytystehoa.

Purskahdin tyrskivään itkuun. Puoliso alkoi hämmentyä.

- Suunnittelin, että voit sitten säilöä sinne paljon paremmin kaikkia terveellisiä ruokia, kun lapsi tulee.

- Halusin vain sen maatuskan. En halua mitään tuollaisia aikuisten lahjoja.

- Mutta kylmäkeskus on vähän kuin maatuska. Sinnekin saa kaikkea sisälle.

Keskustelu jatkui pitkään ja polveilevasti.Sotatila ja suru sivuutettiin vielä saman illan aikana, syntymäpäivä päättyi hyvin. Saan maatuskankin.

Ja ehkä on ihan kiva, että meille tulee uusi kylmäkeskus (jonka nollatilassa tuotteet säilyvät jopa kolme kertaa pidempään kuin normaalissa jääkaappilämpötilassa).

Ajatus oli kaunis.

Vaikka oli vanhakin jääkaappi ihan hyvä vielä.

Kiinasta ei kuulu mitään uutta.

19 comments:

Tuazophia said...

Hih, hyvin kuvailtu tapahtumat... Onneksi saat maatuskasikin!

Anonymous said...

Kyllä kohta kuuluu...!
Anna

Anonymous said...

Paras on kyllä tuo miehen kommentti: sinnekin saa kaikkea sisään :-). Aivan loistava :-)!!!

Anonymous said...

Miehet on aika mielenkiintoisia kapistuksia kuten jääkaapitkin vai kylmäkeskusko se oli....
Ps. oma jääkaappini vetelee viimeisiään ja uus pitää hankkia.
-E-

Anonymous said...

Hyvää synttäriä näin jälkikäteen :)

Anonymous said...

Ihana mies :)

Anonymous said...

Mitä ihmeen uutisia ja huhuja liittyy tällä hetkellä Kiina adoptiohin? Oletteko saaneet tarkempia tietoja tilanteesta?

Anonymous said...

Miehet... :D

Anna said...

Oli pakko käydä kurkkaamassa interpedian sivuilta. "Kontakti on nimennyt lapset perheisiin, joiden lid (log-in-date) on 20.3.2006 tai aikaisemmin." Teidän vuoro on ihan kohta ja vuosien odotus ohitse!

Kummallista, kuinka iloiseksi voi tulla siitä, että tietää tuntemattoman perheen pääsevän yhteen. :)

Maija said...

Hei mutta kylmäkeskushan on tosi hyvä lahja. Te saatte lapsenne ihan pian ja sitten kyllä kiität miestäsi; on mukavaa kun tänään tehtyä ruokaa voi tarjota vielä parinkin päivän päästä. Jää aikaa muuhunkin!

Ihan totta, tämä ei ole vitsi!

Anonymous said...

Ne miehet ;) Minulle tuli mieleen tästä oma syntymäpäiväni yli 20 vuoden takaa, kun vasta seurustelin nykyisen puolisoni kanssa. Odotin häneltä tuolloin kivaa, jopa romanttista muistamista. Sain taskulampun. Oli kuulemma oiva apu kastematojen keräämiseen hämärissä. Taisin kieltämättä olla vähän pettynyt, vaikka lamput toki hyödyllisiä kapistuksia ovatkin.

Anonymous said...

Nauran täällä vedet silmissä. Ihan paras tarina.

Anonymous said...

Hih, mä olen varmaan vähän outo, mutta mun mielestä toi kuulosti tosi kivalle lahjalle. :)

Sarita

Myy said...

=D
Ymmärrän hyvin pettymyksesi. Mutta toisaalta huvittaa. Se taas johtuu siitä, että olen aikanaan saanut lahjaksi mm. boxin, johon miehet laittavat ruuveja ja nauloja. Kätevähän sellainen on, muttei vähissä määrinkään romanttinen. Miehet ja naiset nyt vaan ovat eri rotua. Ei heidän ajatuksensa käy yksiin. Lähes koskaan.

Toisaalta miehelläsi oli varmasti monenlaisia hyvinkin hienoja ajatuksia lahjansa takana. Ja täytyy myöntää, että itse ottaisin kirkuen vastaan uuden jääkaapin. Saati kylmäkeskuksen. Täytän parin päivän päästä kovin pyöreitä vuosia ja saan lahjaksi (omasta toiveestani) polkupyörän lisukkeineen.

Kaikkien näiden vuosien varrella kaunein puolisoltani saamani lahja (jos nyt jätetään lapset yms huomioimatta) on hänen itse tekemänsä kaunis korulipas.

Ehkä, jos mieheltäni kysyttäisiin, en ole koskaan osannut ostaa/tehdä hänelle juuri sellaista sopivaa/toivottua lahjaa?

Niin ja lämmin halaus ja paljon ONNEA synttäreiden johdosta!!!

Sydänjää said...

Miehet :D Minun mieheni kerrattain hehkutti, miten hänellä on niin jännittävä yllätys, että odotahan vain kun tulet kotiin. Alkoihan se vähän jännittää ja kotona oli toinen tohkeissaan vastassa. Oli saanut jostain kaupanpäällisiksi juustoraastinlaudan.

Anonymous said...

Ihana mies on!

Tosin ymmärrän hetkellisen pettymyksen.
Omakin mieheni oli aikanaan ulkomailla reissutyössä ja pitkään hehkutti kuinka tuo tullessaan jonkun yhteisen yllätyksen. Sitä sitten kuumeisesti odottelin ja mielessäni ajattelin kaikkea romanttista. Lopputulos oli sähköhammasharja ja siihen kummallekin omat vaihtopäät...

-Mari-

Anonymous said...

Miehet...
Kannattaa harkita joululahjaksi miehelle pesutornia, jolla saa sitten koko perheen vaatteet kerralla kätsästi kuivattuakin =D ja jos oikein herttaiseksi haluat heittäytyä niin paketit pesu- ja huuhteluaineetta vielä erikseen pakattuna koska on kiva avata monta lahjaa =D

Anonymous said...

Myöhäiset synttärionnittelut! Elokuu on teidän kuu,viimeistään!
t. a-odottaja Filippiinit-listalta

Ps. minä sain mieheltäni 40 v lahjaksi sementinsekoittajan, oikein kahden käden laatutuotteen... nyt se innoissaan sekoittelee....

Anonymous said...

Myöhästyneet syntymäpäivä onnittelut!

Mulle kans kerran soitettiin, että haluanko mielummin punaisen vai mustan tuliaisen? Sanoin haluavani punaisen ja jäin innoissani odottamaan tuliaista. Kun mies parin päivän päästä tuli matkalta kotiin ja kaivoi mulle punaisen TASKULAMPUN!!! Mun olsisi pitänyt olla siitä kovin innoissaan koska se oli joku hieno Maglite -taskulappu. Mies oli ostanut sellaisen pakkauksen, jossa on iso lamppu hänelle ja sit se pienempi kylkiäislamppu mulle. Tosi romanttista.

PS. Se kylmäkeskus on tosi hieno lahja. Itsekin haluaisin sellaisen.